DJI Mini 4 Pro met obstakeldetectie rondom
Nieuws en trends

DJI Mini 4 Pro met obstakeldetectie rondom

David Lee
26/9/2023
Vertaling: machinaal vertaald

DJI kondigt de Mini Pro 4 aan. De drone heeft obstakeldetectie in alle richtingen en kan nauwkeurig geprogrammeerde routes vliegen.

De Chinese dronefabrikant DJI presenteert de Mini 4 Pro. De vernieuwingen ten opzichte van het vorige model zijn vrij bescheiden. De Mini 3 Pro was - in tegenstelling tot het getal in de naam - de eerste Pro drone onder de 250 gram en veel krachtiger dan alle andere DJI Mini modellen. Hij is nog steeds verkrijgbaar.

Stopdetectie en vluchtprogrammering

De Mini 4 Pro biedt obstakeldetectie in alle richtingen. De ingebouwde sensoren lokaliseren obstakels ook vanaf de zijkant en naar boven toe. Het vorige model had alleen sensoren in de voorwaartse, achterwaartse en neerwaartse richtingen. Alle andere mini-drones hebben helemaal geen obstakeldetectie, alleen een neerwaartse sensor die automatische landing mogelijk maakt.

Ook nieuw in een minidrone: de functie "Waypoints". Hiermee kun je een route programmeren op een kaart, die vervolgens automatisch wordt gevlogen. Hierdoor kun je exact dezelfde route meerdere keren vliegen en bijvoorbeeld de opnames van verschillende tijden naadloos samenvoegen.

Andere kleine verbeteringen

De Mini 4 Pro gebruikt het OcuSync 4 (O4) transmissieprotocol in plaats van OcuSync 3 zoals de Mini 3 Pro. Het voordeel hiervan is echter klein. In de fotomodus kan het livebeeld Full HD weergeven met 60 in plaats van 30 beelden per seconde, en de downloadsnelheid is iets hoger. Hetzelfde geldt voor het zendbereik, maar dit levert geen voordeel op: nu al reikt O3 veel verder dan vliegen op line-of-sight afstand mogelijk zou maken.

De verandering naar O3 is een kleine verandering.

Deze verandering naar O4 betekent dat de Mini 4 Pro een andere afstandsbediening nodig heeft dan de Mini 3 Pro. Deze gebruikt de DJI RC-2 controller, of RC-N2 in de variant waarbij de smartphone als scherm wordt gebruikt. Voor de Mini 3 Pro is dat de RC of RC-N1.

Bild: DJI
Bild: DJI

De Mini 4 Pro kan slow-motion video's opnemen met 100 FPS in 4K. Bovendien gebruikt hij naast het standaard kleurprofiel niet langer D-Cinelike, maar D-Log M, dat ook wordt gebruikt in de Air 3.

Het interne geheugen heeft een capaciteit van 2 GB, vergeleken met 1,25 GB voor de Mini 3 Pro. Belichtingsreeksen kunnen worden gemaakt van drie opnamen met 48 megapixels. Continu fotograferen met 48 megapixels is ook mogelijk.

DJI lijkt niets veranderd te hebben aan de rest van de drone. De optiek is hetzelfde, de sensor ook, net als de behuizing en dus de vliegeigenschappen. De Mini 4 Pro is naar verwachting vanaf begin oktober verkrijgbaar in drie versies: met twee verschillende afstandsbedieningen, één met en één zonder ingebouwd scherm. Er is ook een Fly More pakket met de luxe afstandsbediening en meer accessoires.

DJI Mini 4 Pro (30 min, 249 g)
Drone
799,–

DJI Mini 4 Pro

30 min, 249 g

DJI Mini 4 Pro (RC 2) (30 min, 249 g)
Drone
999,–

DJI Mini 4 Pro (RC 2)

30 min, 249 g

DJI Mini 4 Pro Vlieg Meer Combo (30 min, 249 g)
Drone
1129,–

DJI Mini 4 Pro Vlieg Meer Combo

30 min, 249 g

DJI Mini 4 Pro (30 min, 249 g)
799,–

DJI Mini 4 Pro

30 min, 249 g

DJI Mini 4 Pro (RC 2) (30 min, 249 g)
999,–

DJI Mini 4 Pro (RC 2)

30 min, 249 g

DJI Mini 4 Pro Vlieg Meer Combo (30 min, 249 g)
1129,–

DJI Mini 4 Pro Vlieg Meer Combo

30 min, 249 g

De verschillen tussen de vorige minidrones vind je in dit overzicht.

Titelbild: DJI

66 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Mijn belangstelling voor computers en schrijven leidde me relatief vroeg (2000) naar de technische journalistiek. Ik ben geïnteresseerd in hoe je technologie kunt gebruiken zonder gebruikt te worden. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek waarbij ik mijn gemiddelde talent compenseer met een enorme passie. 


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar