Alle trailers, games en aankondigingen van de spectaculaire Xbox Games Showcase 2024
Nieuws en trends

Alle trailers, games en aankondigingen van de spectaculaire Xbox Games Showcase 2024

Vertaling: machinaal vertaald

Microsoft presenteerde een spectaculaire games line-up tijdens de Xbox Games Showcase 2024. Naast de verwachte titels voor Xbox en PC waren er ook een aantal verrassingen en comebacks van verloren gewaande games.

De afgelopen maanden heeft Microsoft vooral de aandacht getrokken met negatieve krantenkoppen. Sluiting van studio's en Playstation-ports van voorheen exclusieve Xbox-games hebben fans ongerig gemaakt over de toekomst van het iconische merk.

Desondanks deze turbulentie liet Microsoft tijdens de Xbox Games Showcase 2024 zien dat ze een verdomd sterke line-up in petto hebben voor de komende maanden. Er werden in totaal 30 games voor hun consoles, pc en Game Pass uit verschillende genres gepresenteerd:

Alle games van de Xbox Games Showcase 2024.
Alle games van de Xbox Games Showcase 2024.
Bron: Microsoft

Sarah Bond, president van Xbox en verantwoordelijk voor Xbox hardware, heeft ook nieuwe kleur- en opslagvarianten van de Xbox Series S en X aangekondigd. Ze bevestigde ook opnieuw dat het bedrijf "ijverig werkt aan de volgende generatie" Xbox hardware.

Je kunt de hele presentatie bekijken op het Xbox Youtube kanaal. Phil, Simon en ik hebben het evenement live bekeken en onze indrukken gedeeld op Twitch en Youtube. Een overzicht van alle games en trailers vind je hieronder

"Call of Duty: Black Ops 6": spionagethriller in de Golfoorlog

De volgende "Call of Duty" belooft een aangrijpende campagne voor één speler met spionage-elementen die zich afspeelt in het begin van de jaren negentig tijdens de Golfoorlog. Verschillende vernieuwingen in de besturing moeten zorgen voor meer bewegingsvrijheid. Sommige functies en speltypen komen terug uit eerdere delen. Bijvoorbeeld het klassieke prestigesysteem voor hooggeplaatste spelers, de "Theatre Mode", waarmee je gameplayfragmenten kunt opnemen en bewerken, en een volledig herziene zombiemodus. Meer informatie over de multiplayer is beschikbaar tijdens het "Call of Duty Next" evenement op 28 augustus.

Er werd een gameplaytrailer gepresenteerd tijdens de showcase...

.. evenals een gedetailleerde diepe duik in de nieuwe functies van het spel in de "Call of Duty Direct":

Datum: 25 oktober
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Gears of War: E-Day": De moeder aller cover-based shooters is terug

"Gears of War: E-Day" speelt zich af 14 jaar voor de eerste "Gears of War"-game. In de rol van een jonge en nog onervaren Marcus Fenix beleef je "Emergence Day" - de dag waarop de Locust Horde de mensheid aanviel. Voor de trailer is een nieuwe versie van "Mad World" gebruikt - het nummer dat al werd gebruikt in de iconische trailer voor het originele spel. "Gears of War: E-Day" wordt ontwikkeld met behulp van Unreal Engine 5 en zal volgens ontwikkelstudio The Coalition "ongekende grafische kwaliteit" bieden.

Datum: onduidelijk
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Age of Mythology: Retold": Terugkeer van de strategieklassieker

De nieuwe editie van het originele spel uit 2002 combineert de beste elementen van de originele versie met modern RTS-ontwerp. Het spel zou zowel oude fans als nieuwkomers moeten aanspreken. In tegenstelling tot de historisch accurate "Age of Empires"-spellen, wemelt de bovennatuurlijke wereld van "Age of Mythology" van de goden en monsters.

Datum: 4 september
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Starfield: Shattered Space": De eerste verhaaluitbreiding komt eraan

In de "Shattered Space" DLC verken je het territorium van de "House of Va'Run" factie, waar een "angstaanjagend kosmisch gevaar" op de loer ligt. Bethesda belooft een nieuwe planeet en nieuwe wapens, uitrusting en pakken. Een gratis update met minder belangrijke content en officiële modondersteuning (ook voor consoles) is nu ook beschikbaar.

Datum: 2024
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Nee

"Microsoft Flight Simulator 2024": verbeterde graphics en nieuwe missies

De nieuwe versie van Microsofts simulatiespel wordt "de meest ambitieuze vluchtsimulator ooit". Naast een grote selectie vliegtuigen en herziene graphics is er ook een nieuwe missiestructuur. Je kunt verschillende luchtvaartcarrières nastreven. Je kunt bijvoorbeeld reddingsmissies vliegen, VIP's bedienen op chartervluchten of reclamebanners over steden laten vliegen.

Datum: 19 november
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Assassin's Creed Shadows": Gameplay-impressies van de Japanse historische excursie

De "Ubisoft Forward" livestream van vandaag bevat een dertien minuten durende gameplay walkthrough van "Assassin's Creed Shadows". De Xbox showcase trailer geeft al wat indrukken van de gameplaymix van stealth en actie.

Datum: 15 november
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PS5, PC
Gamepas: Nee

"Indiana Jones and the Great Circle": nieuwe cutscène in de Himalaya

Na de officiële aankondiging in januari, laat ontwikkelstudio Machine Games van "Wolfenstein" een nieuwe cutscène zien voor hun first-person actiespel. Er zijn ook een paar nieuwe gameplay-impressies aan het einde van de trailer. Je vindt geen specifieke releasedatum in de video - maar de game wordt dit jaar verwacht.

Datum: 2024
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Doom: The Dark Ages": Middeleeuws bloedbad

De derde game in de moderne "Doom"-trilogie speelt zich af in de Middeleeuwen. Wat? Naast een uitgebreid wapenarsenaal met de gebruikelijke gekke wapens, kan de Doom Slayer ook rekenen op de hulp van een cybernetische draak met straalaandrijving. Hell yeah!

Datum: 2025
Uitgebracht voor: PS5, Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl": griezelig mooie open wereld

De nieuwe gameplaytrailer geeft een diepgaand inzicht in de radioactief besmette zone van Tsjernobyl. Inclusief anomalieën, monsters en menselijke vijanden

Datum: 5 september
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Fable": eerste gameplay van de reboot van de RPG-klassieker

In de nieuwe trailer van "Fable" geeft ontwikkelstudio Playground Games van "Forza Horizon" de eerste inzichten in de gameplay van de RPG. De video boeit met prachtige spelomgevingen en de typische Britse humor van de serie.

Datum: 2025
Gevrijgegeven voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Perfect Dark": De reboot van de N64-klassieker ziet er veelbelovend uit

Sinds de aankondiging in december 2020 is het stil geweest rond de remake van de populaire N64-shooter. Geruchten over een turbulente ontwikkeling deden de ronde. Nu is de reboot onthuld in de eerste gameplaytrailer. De game neemt je mee naar een dystopische sci-fi wereld waarin je als geheim agent Joanna Dark de meest gezochte crimineel ter wereld moet opsporen.

Datum: onduidelijk
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Avowed": nieuwe indrukken van het verhaal en de gameplay van de kleurrijke actie-RPG

Na de eerste gameplay-impressies in januari, toont de nieuwe trailer voor Obsidian's actie-RPG "Avowed" nog meer spelscènes uit de kleurrijke fantasiewereld. Je verkent open spelomgevingen die reageren op je beslissingen. De trailer onthult ook wat details over het verhaal.

Datum: 2024
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"State of Decay 3": De zombiesurvivalgame leeft

Na de aankondiging in 2020 was het lange tijd stil rond het derde deel in de State of Decay-serie. Nu is de game van ontwikkelstudio Undead Labs onthuld in een nieuwe trailer. Gameplayfragmenten? Helemaal niets. Een releasedatum ontbreekt ook. In ieder geval: in tegenstelling tot de ondode zombiehordes leeft het spel.

Datum: onduidelijk
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Dragon Age: The Veilguard": een nieuwe look voor de serie

De volgende "Dragon Age"-game was lange tijd bekend onder de titel "Dreadwolf". Nu is het duidelijk: de nieuwe spin-off gaat "The Veilguard" heten. De naamsverandering gaat ook gepaard met een drastische verandering in visuele stijl. Met zijn kleurrijke komische graphics doet het spel denken aan live service games zoals "Fortnite" en "Overwatch". Volgens insiderrapporten was het spel eigenlijk ooit primair ontworpen als een multiplayer titel. Ontwikkelstudio Bioware heeft echter al bevestigd dat het nu definitief een singleplayer game is.

Datum: Herfst 2024
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PS5, PC
Gamepas: Nee

"Metal Gear Solid Δ: Snake Eater": remake van de stealth-klassieker

De eerder aangekondigde remake van Kojima's klassieker "Metal Gear Solid: Snake Eater" krijgt zijn eerste gameplaytrailer. Het PS2-spel is volledig herbouwd in Unreal Engine 5 en ziet er beter uit dan ooit.

Datum: onduidelijk
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PS5, PC
Gamepas: Nee

"Life is Strange: Double Exposure": Max is terug!

De mysterieuze avonturenserie "Life is Strange" is terug met een nieuwe spin-off. De hoofdpersoon uit de oorspronkelijke game uit 2015 neemt de hoofdrol op zich. Haar superkrachten (tijd terugspoelen) hebben zich enorm ontwikkeld sinds de mysterieuze gebeurtenissen in Arcadia Bay (toegang tot nieuwe dimensies). Hoewel ze heeft gezworen ze nooit meer te gebruiken, dwingt de dood van een goede vriend haar dat toch te doen.

Datum: 29 oktober
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PS5, PC
Gamepas: Nee

"Nuclear Fallout": een Britse "Fallout"?

Rebellion, de ontwikkelstudio achter "Sniper Elite", ontwikkelt een nieuw spel. Na een verwoestende kernramp in het noorden van Engeland keer je na vijf jaar terug naar de quarantainezone. Daar vind je moordlustige robots, bloeddorstige zombies en occulte sekten. Een absoluut wilde mix van ideeën en invloeden die soms doet denken aan "Fallout".

Datum: 2025
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Mixtape: Nothing But the Hits": nostalgische muziekreis naar het verleden

In dit spel begeleid je drie vrienden naar hun laatste feestavond samen. Je speelt verschillende verhaalvignetten uit hun kinder- en tienerjaren. De gameplay moet een breed scala bieden en je telkens weer verrassen. Je wordt begeleid door een fenomenale soundtrack met nummers van DEVO, Roxy Music, Lush, The Smashing Pumpkins, Iggy Pop, Siouxsie and the Banshees, Joy Division en meer.

Datum: 2025
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PS5, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Clair Obscur: Expeditie 33": Turn-based RPG met Franse flair

In dit turn-based rollenspel verken je een surrealistische wereld geïnspireerd door de "Belle Époque" periode in Frankrijk. Het prachtige spel is het eerste project van de Franse studio Sandfall Interactive.

Datum: 2025
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"South of Midnight": Prachtig actie-avonturenspel met stop-motion visuals

Na de filmtrailer van vorig jaar, hebben we nu de eerste gameplay voor het actie-avonturenspel van "We Happy Few"-studio Compulsion Games. Het spel maakt vooral indruk met zijn unieke stop-motion look en heerlijk eigenzinnige karakter- en monsterontwerp.

Datum: 2025
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Wuchang: Gevallen veren": Soulslike in de Ming-dynastie

In deze Soulslike kruip je in de huid van een piratenkrijger met geheugenverlies. Een mysterieuze ziekte verandert mensen in monsters. Je zwerft door landschappen die geïnspireerd zijn op de late Ming-dynastie en vecht tegen groteske gruwelijkheden.

Datum: 2025
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PS5, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Flintlock: The Siege of Dawn": Dood de goden

En weer een Soulslike. In het nieuwe spel van 'Ashen'-ontwikkelaar studio A44 moet je overweldigende goden doden om de wereld te redden. Je wapenarsenaal bestaat uit geweren, bijlen en magie. Het gevechtssysteem is naar verluidt "snel en wreed". Binnenkort kun je het zelf zien.

Datum: 18 juli
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Fragpunk": een heldenshooter met kaarten

"Fragpunk" is een first-person hero shooter in 5v5-formaat. De regels voor elke ronde veranderen afhankelijk van welke power-upkaarten worden geselecteerd. Soms zijn er oversized koppen, andere keren speelt de dood zelf een rol.

Datum: 2025
Gevrijgegeven voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Nee

"Mecha Break": Mecha multiplayer chaos

"Mecha Break" is een supersnel multiplayerspel waarin je de controle hebt over verschillende dodelijke mechs. Het spel wordt gespeeld in de PvP-modi 3v3, 6v6 of in de PvEvP-modus met 60 spelers

Datum: 2025
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PS5, PC
Gamepas: Nee

"Winter Burrow": een suikerzoet overlevingsspel

In dit overlevingsspel speel je een kleine muis die moet zien te overleven in een meedogenloos sneeuwlandschap. Je bouwt en versiert je schattige muizengrot en gaat op zoek naar je verloren muizentante

Datum: Begin 2025
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, PC
Gamepas: Ja (Day One)

"Diablo IV: Vessel of Hatred": nieuw voer voor "Diablo"-fans

De eerste uitbreiding voor "Diablo IV" bevat een nieuwe klasse, de "Spiritborn", en een nieuwe jungle-regio ("Nahantu") met nieuwe kerkers, vijanden en co-op activiteiten.

Datum: 8 oktober
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, PC
Gamepas: Nee

"World of Warcraft: The War Within": nieuwe verhaaluitbreiding voor de legendarische MMORPG

Volgens Blizzard zal de tiende uitbreiding voor "World of Warcraft" het meest ambitieuze verhaal van het spel tot nu toe vertellen. Het is het eerste deel van de geplande "Worldsoul Saga", die de "basis moet leggen voor de volgende 20 jaar van 'World of Warcraft'".

Datum: 26 augustus
Uitgebracht voor: PC
Gamepas: Nee

"Sea of Thieves Seizoen 13": Zeldzaam piratenspel gaat de volgende ronde in

Het dertiende seizoen van Rare's multiplayer piratenthriller is terug met nieuwe schepen, evenementen en andere content. De update is gratis

Datum: 25 juli
Geleverd voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PC

"Fallout 76: Skyline Valley": Nieuwe map voor de multiplayer "Fallout"

Er was geen nieuwe "Fallout"-game op de showcase, maar wel nieuwe content voor "Fallout 76". In de eerste kaartuitbreiding van de regio Appalachian verken je een voormalig nationaal park vol nieuwe gevaren en geheimen.

Datum: 12 juni
Uitgebracht voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, PC
Gamepas: Nee

"The Elder Scrolls Online: Gold Road": binnenkort ook op consoles

The Elder Scrolls Online viert zijn tiende verjaardag met een nieuwe trailer waarin wordt teruggeblikt op de content die tot nu toe is uitgebracht. De nieuwste uitbreiding "Gold Road" komt na de PC-lancering op 18 juni ook uit voor Xbox- en Playstation-consoles.

Datum: 18 juni
Geleverd voor: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4
Al beschikbaar voor: PC
Gamepas: Nee

Xbox Games Showcase 2024

Naar welke spellen kijk je het meest uit?

Omslagfoto: Xbox Spelvitrine

47 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Mijn liefde voor videospelletjes ontstond op vijfjarige leeftijd met de originele Gameboy en is in de loop der jaren met sprongen gegroeid.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar