Apple brengt "Return to Monkey Island" naar de Arcade-catalogus
Nieuws en trends

Apple brengt "Return to Monkey Island" naar de Arcade-catalogus

Vertaling: machinaal vertaald

Juni brengt een premium game voor Arcade, Apples abo voor computerspellen. Oude en nieuwe vrienden van de piraat Guybrush Threepwood kunnen het spel, dat in 2022 werd uitgebracht, nu spelen op iPad, iPhone en Mac.

"Monkey Island" was begin jaren negentig een bestseller in de computerspellenindustrie. Een vervolg verscheen voor het laatst in 2009. Voor echte fans was would-be piraat Guybrush Threepwood echter pas twee jaar geleden echt terug. "Return to Monkey Island" werd opnieuw geschreven door Ron Gilbert, die de serie eigenlijk vaarwel had gezegd na "Monkey Island 2: LeChuck's Revenge" in 1991.

Gaminggaminggame .

Gamingcollega Philipp Rüegg bejubelde het zesde deel in de Monkey Island-serie destijds in zijn recensie:

  • Producttest

    "Terugkeer naar het Apeneiland": Alsof Guybrush nooit is weggeweest

    van Philipp Rüegg

Het feit dat het meestal wat langer duurt voordat populaire games op andere platforms op Apple Arcade verschijnen, is een bekend patroon. Het is natuurlijk nog steeds moeilijk voor Apple om ontwikkelstudio's enthousiast te maken om een game meteen bij de lancering beschikbaar te maken voor de Apple community. Ik sprak hier onlangs over met mijn collega's Samuel en Florian in de Digitec podcast "Angefressen".

Meer nieuwe producten op 3 juli

Apple heeft nog drie games aangekondigd voor begin juli:

"Outlanders 2: Tweede natuur"

"Outlanders 2: Second Nature" is het vervolg op de stedenbouwstrategie uit 2019, ontwikkeld door indiestudio Pomelo Games uit Uruguay. Ik heb het hier kort geïntroduceerd. Het vervolg belooft 21 levels in de campagnemodus en tweewekelijks bijgewerkte uitdagingen vanaf het begin. Natuurlijk zijn de graphics herzien, zijn er nieuwe gebouwen en grondstoffen en nieuwe leiders van de dorpsgemeenschappen. En - de klimaatcrisis doet je de groeten - er zijn nieuwe benaderingen om het voortbestaan van de Outlanders te garanderen door het ecosysteem te beschermen.

"Punch Kick Duck"

"Punch Kick Duck" is niet meer zo fris omdat het al een jaar oud is. Het draait allemaal om de juiste timing om je vechtende eend succesvol door de levels te krijgen

"Zen Koi Pro"

Het spel is ook ouder, uit 2022 om precies te zijn, en wat al beschikbaar was voor Android of in versies met in-app aankopen voor iOS, is nu opgenomen in de Apple Arcade-catalogus. Hierdoor verdwijnt de irritante reclame en kun je je volledig concentreren op de kleurpatronen die je in dit spel met koikarpers kunt maken.

Omslagfoto: Martin Jungfer

8 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Ik ben journalist sinds 1997. Gestationeerd in Franken, aan het Bodenmeer, in Obwalden, Nidwalden en Zürich. Familieman sinds 2014. Expert in redactionele organisatie en motivatie. Behandelde onderwerpen? Duurzaamheid, hulpmiddelen voor telewerken, mooie dingen voor in huis, creatief speelgoed en sportartikelen. 


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar