Eerste fietsband met NASA-technologie binnenkort op de markt
Nieuws en trends

Eerste fietsband met NASA-technologie binnenkort op de markt

Vertaling: machinaal vertaald

Fietsbanden die nooit lek gaan en eeuwig meegaan: The Smart Tire Company belooft niets minder. In hun product zou NASA-technologie zijn verwerkt. Het bedrijf uit Ohio verkoopt de banden via een crowdfundingcampagne op Kickstarter.

De zogenaamde airless-metl banden zijn gemaakt van Nitinol, dat uitrekt als rubber maar sterk is als titanium. Nitinol is een legering van nikkel en titanium die door warmtebehandeling een soort vormgeheugen produceert. Het materiaal is ontwikkeld door NASA. Dit meldt het technologieportaal The Verge. . De nieuwe "wonderbanden" worden op de markt gebracht door The Smart Tire Company, voormalige deelnemers aan het tv-programma "Shark Tank". De start-up is gevestigd in Akron, Ohio, waar onder andere ook Goodyear banden vandaan komen. Metl banden, met een gewicht van 450 gram en een overeenkomstige maat van 700 x 35c, zouden volgens The Verge op de meest gangbare weg- of gravelfietsvelgen passen.

Nitinol en de oorsprong van NASA

De verwachte lancering van de Metl fietsbanden staat gepland voor juni 2024. Op dit moment heeft de crowdfundingcampagne op Kickstarter al 128 backers en is het doel drie keer overtroffen met nog ongeveer een maand te gaan. Uitbreiding van de doelen (ervan uitgaande dat de campagne genoeg geld opbrengt) omvat het maken van bredere Metl banden voor e-bikes en mountainbikes, evenals meer weg/gravel maten.

Titelfoto: The Smart Tire Company

136 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Van radiojournalist tot producttester en verhalenverteller. Van joggers tot beginners op de gravelbike en fitnessliefhebbers met halters en halters. Ik ben opgewonden om te zien waar de reis ons vervolgens naartoe zal brengen.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar