Ik zie wat jij niet ziet: deze Huawei-bril is gewoon slim
Nieuws en trends

Ik zie wat jij niet ziet: deze Huawei-bril is gewoon slim

Lorenz Keller
16/9/2023
Vertaling: machinaal vertaald

De Huawei Eyewear II integreert koptelefoons en bediening in een klassiek brilmontuur. Het is fascinerend hoe compact en licht de technologie is geworden.

Slimme brillen zijn weer het gesprek van de dag sinds de aankondiging van de Apple Vision Pro. Het is dus geen verrassing dat Huawei ook een slimme bril presenteert . Deze zijn technisch gezien echter van een veel lagere klasse dan de virtual reality headsets die al beschikbaar zijn of binnenkort beschikbaar komen. Dit komt omdat de Chinese fabrikant zich beperkt tot één functie - maar deze ook kan integreren in een normaal brilmontuur.

De wereldpremière van de slimme bril is een groot succes.

Tijdens de wereldpremière van de nieuwe Watch GT4 in Barcelona kon ik de Eyewear II kort uitproberen. En ik was meteen meerdere keren verrast.

  • Nieuws en trends

    Mooi en betaalbaar: Huawei presenteert de nieuwe Watch GT4

    van Lorenz Keller

Mijn bril op sterkte is in de war met de Eyewear II

. In het dagelijks leven draag ik een bril met gecorrigeerde glazen. Voor de hands-on (of eigenlijk nose-on) heb ik die afgezet en in plaats daarvan de Eyewear II opgezet. Plotseling komt er een andere techjournalist van achteren. "Mag ik snel...", zegt hij - en wil de bril pakken die op de tafel in de hands-on ruimte ligt. Het misverstand is snel opgelost. In eerste instantie verwarde hij mijn corrigerende bril met het nieuwe product van Huawei.

Dit laat zien dat de Huawei-bril een echte blikvanger is.

Dit laat één ding heel duidelijk zien: je kunt aan de Eyewear II niet zien dat er technologie in zit. Hij ziet eruit als een normale bril, voelt aan als een normale bril - en is niet zwaarder. Huawei geeft het exacte gewicht nog niet prijs, maar de digitale bril is niet veel zwaarder dan mijn normale montuur, namelijk rond de 30 gram.

Die Huawei Eyewear II ist von einer normalen Brille nicht zu unterscheiden.
Die Huawei Eyewear II ist von einer normalen Brille nicht zu unterscheiden.
Foto: Lorenz Keller

De Eyewear II voelt ook heel comfortabel aan op de neus. Ik zou hem zonder problemen de hele dag kunnen dragen - zoals ik al doe met mijn visuele hulpmiddel. Ja, de Huawei innovatie kan desgewenst ook worden voorzien van lenzen op sterkte bij de opticien. Brildragers hebben nu eens helemaal geen nadeel.

De bril heeft een batterijduur tot elf uur

. Technisch is de Eyewear II natuurlijk verre van een echte VR-bril. Huawei beperkt zich tot één functie - maar probeert daarbij geen compromissen te sluiten.

De bril heeft speakers, microfoons en bedieningsknoppen ingebouwd in de armen en kan worden gekoppeld met een smartphone. De luidsprekers zijn afgeschermd zodat alleen jij het geluid op normaal volume hoort en niet iedereen om je heen. Tegelijkertijd kun je echter al het omgevingsgeluid duidelijk horen.

Bij zeer luide handen zijn de speakers ingebouwd.

Bij zeer luide handen resulteerde dit in het begin in een wat vreemde mengeling. Na een minuut had ik me er echter op ingesteld. En toen leek het net alsof er nog muziek op de achtergrond speelde. Als ik het harder zet, heb ik meer het gevoel dat ik bij een concert ben waar het publiek onrustig is.

Maar wat ik ook snel merk is dat de geluidskwaliteit van de Eyewear II niet te vergelijken is met een echte koptelefoon. Ze zijn prima geschikt voor het luisteren naar een podcast of het voeren van een telefoongesprek, en voor wat achtergrondmuziek. Maar muziekliefhebbers komen niet echt aan hun trekken.

Met de aanraakopdrachten op de hoofdband kun je het volume regelen, naar het volgende nummer gaan of gesprekken aannemen. De beloofde batterijduur is verbazingwekkend: tot elf uur alleen geluid afspelen, bijvoorbeeld van een video, en negen uur bellen.

De nieuwe hoofdtelefoon levert niet meer dan dat.

De niet meer verkrijgbare voorganger, die met zijn lompe montuur alleen goed was als zonnebril, was al na zes uur muziek afspelen op. Huawei heeft hier dus al een grote vooruitgang geboekt.

Huawei X Gentle Monster Eyewear II Smart Long (5 h, Draadloze)

Huawei X Gentle Monster Eyewear II Smart Long

5 h, Draadloze

Huawei X Gentle Monster Eyewear II Smart Long (5 h, Draadloze)
Koptelefoon

Huawei X Gentle Monster Eyewear II Smart Long

5 h, Draadloze

Eerste indruk: indrukwekkende technologie voor een kleine doelgroep

. De Huawei Eyewear 2 wordt medio oktober gelanceerd voor een prijs van ongeveer 300 frank of euro. Het is nog niet duidelijk wanneer hij bij ons in de winkel ligt.

De prijs is eigenlijk niet waanzinnig hoog. Normale brilmonturen van merkfabrikanten kosten ook al snel 200 tot 300 frank. Maar het toepassingsgebied van de Eyewear 2 is zeer beperkt.

Als je veel telefoneert, kun je veel meer zien.

Wie veel telefoneert, behoort zeker tot de doelgroep van de fabrikant. We hebben de gesprekskwaliteit echter nog niet kunnen testen. De bril zou ook interessant moeten zijn voor iedereen die op de achtergrond naar muziek of podcasts wil luisteren zonder met een koptelefoon in het oor geluid- en/of beeldabsorberend te zijn voor de omgeving. Koptelefoons in het oor kunnen zeker een afstotend signaal afgeven. Een gewone bril op de neus is daarentegen onverdacht.

Titelfoto: Lorenz Keller

106 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Gadgets zijn mijn passie - of je ze nu nodig hebt voor het kantoor thuis, voor het huishouden, voor sport en plezier of voor het slimme huis. Of natuurlijk voor de grote hobby naast het gezin, namelijk vissen.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar