"Rings of Power": eerste teaser onthult waar het tweede seizoen over gaat
Nieuws en trends

"Rings of Power": eerste teaser onthult waar het tweede seizoen over gaat

Luca Fontana
15/5/2024
Vertaling: machinaal vertaald

Het is officieel: het tweede seizoen van "Rings of Power" begint met drie afleveringen op 29 augustus. Dit - en nog veel meer - wordt onthuld in de nieuwe teaser.

Een teaser om ze te onderwerpen ... Tenminste, als het aan de producenten van de duurste televisieproductie aller tijden ligt: "The Rings of Power". Zullen ze slagen?

In ieder geval is er veel goed te maken met de fans. Het eerste seizoen verdiende veel hoon, venijn en afwijzing. Het verhaal week te veel af van het origineel van J.R.R. Tolkien, haalde historische gebeurtenissen door elkaar en portretteerde personages als Galadriel en Elrond op zo'n manier dat ze niet meer echt pasten in het universum van "The Lord of the Rings" - en dat is nog maar het topje van de ijsberg van beschuldigingen.

Dit doet echter niets af aan de succesvolle lancering van de eerste teaser. Hij is al meer dan 2,6 miljoen keer bekeken - in minder dan 24 uur. Aan het einde van de trailer wordt ook de releasedatum aangekondigd: 29 augustus.

Waar gaat het tweede seizoen over?

We weten het nog: aan het einde van het eerste seizoen onthulde Halbrand, de "herstelde" Koning van het Zuiden, zich aan Galadriel als Sauron. Een schok: op dat moment had Galadriel al tientallen jaren op hem gejaagd. Sauron is de discipel van Morgoth, die op zijn beurt de bron is van al het kwaad in het universum. Na de ondergang van Morgoth aan het einde van het Eerste Tijdperk nam Sauron zijn plaats in. Maar alleen Galadriel lijkt zich de omvang van het werkelijke gevaar van Sauron te realiseren - tot nu toe.

Als je geïnteresseerd bent in de hele prequel van "Ringen van Macht" en met name in de machtsverhoudingen tussen Morgoth, Sauron, de Elfen, Valar en Maiar, raad ik je aan hier een kijkje te nemen:

In elk geval maakt de teaser voor het tweede seizoen duidelijk waar de ruwe plot om draait: Saurons plan is om de Ringen van Macht te smeden en ze aan de machtige prinsen van de dwergen en mensen te geven. Samen moeten ze Midden-aarde, getekend door de oorlog met Morgoth, opnieuw vormen en opbouwen naar het beeld van Valinor, het onsterfelijke thuis van de Elfen. Dat is tenminste de belofte van Sauron.

Omdat niemand naïef genoeg is om blindelings geschenken van Sauron aan te nemen, vermomt de voormalige Maia zich als de mooie Elf Annatar, Heer der Geschenken. Annatar was, zoals we weten uit Tolkiens werk, bijzonder vaardig in het manipuleren van mensen en elfen zodat ze onbewust zijn bevelen uitvoerden. Dit is precies waarnaar wordt gezinspeeld in de teaser wanneer de machtige Elfenheer Celebrimbor begint met het smeden en voltooien van de Ringen van Macht.

Wat niemand mag weten: Sauron zelf is in het geheim zijn eigen Ring van Macht aan het smeden, waarmee hij de andere ringen - en dus hun dragers - tot slaaf kan maken, hen kan vinden, hen de duisternis in kan drijven en hen voor eeuwig aan zijn wil kan binden.

Hoewel het Celebrimbor was die hielp de Ringen van Macht te creëren. Maar toen hij Annator herkende als Sauron en zijn list doorzag, wilde Celebrimbor een val zetten voor Sauron zelf. Dus creëerde hij nog drie Ringen van Macht voor de Elfen: Narya, Nenya en Vilya. Sauron zou deze ringen echter nooit aanraken, zodat hij ze nooit zou kunnen beïnvloeden. In een poging de schuilplaats van de Elfenringen uit Celebrimbor te martelen, doodde hij uiteindelijk de Elvensmid - en zijn geheim met hem. Lange tijd bleef de verblijfplaats van de Elfen Ringen verborgen. Pas tegen het einde van het Derde Tijdperk werd bekend wie hun laatste dragers waren: Galadriel, Elrond en Gandalf.

De teaser laat ook grote veldslagen zien. De belegering van Eregion door de legers van Sauron bijvoorbeeld, waar de Ringen van Macht worden gesmeed. Of Sauron in zijn gedaante als Annatar onder de mensen van Númenor, terwijl hij de koers uitzet die uiteindelijk zal leiden tot de ondergang van het machtige eilandenrijk. Hierop werd in het eerste seizoen al gezinspeeld in de visioenen van koningin-regentes Míriel.

Niet bevestigd, maar vrij zeker: Hier zien we de belegering van Eregion.
Niet bevestigd, maar vrij zeker: Hier zien we de belegering van Eregion.

En dan is er nog de Vreemdeling met de Harvoeten. Fans vermoeden dat Gandalf achter zijn figuur zit, juist vanwege zijn vriendschap met de voorouders van de hobbits. Historisch gezien zou dit echter nergens op slaan: Volgens Tolkien kwam Gandalf pas in Midden-aarde in het Derde Tijdperk, dat pas begon met de Slag bij de Doemberg, waar Isildur de Ene Ring van Saurons vinger sneed. Dit is nog een reden waarom fans moeite hebben met de historische nauwkeurigheid van "Rings of Power".

Kijk je uit naar het tweede seizoen? Of ben je nu al bang voor wat de makers met de werken van Tolkien gaan doen?

Omslagfoto: "De ringen van macht" / Amazon MGM Studios

28 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Avonturen beleven en sporten in de natuur en mezelf pushen tot mijn hartslag mijn ritme wordt - dat is mijn comfortzone. Ik geniet ook van rustige momenten met een goed boek over gevaarlijke complotten en koningsmoordenaars. Soms raak ik meerdere minutenopgewonden van filmmuziek. Dit komt zeker door mijn passie voor cinema. Wat ik altijd al heb willen zeggen: "Mijn naam is Groot." 


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar