"The Division Heartland": Ubisoft annuleert ontwikkeling
Nieuws en trends

"The Division Heartland": Ubisoft annuleert ontwikkeling

Debora Pape
16/5/2024
Vertaling: machinaal vertaald

"Heartland" zou zich afspelen in het universum van "The Division". Maar daar is niets van terechtgekomen. Ubisoft heeft het spel geannuleerd. Het bedrijf wil zich concentreren op meer winstgevende merken.

Op woensdag kondigde Ubisoft de annulering van "The Division Heartland" aan toen het zijn bedrijfscijfers bekendmaakte. De ontwikkeling van het in 2021 aangekondigde spel is gestopt als onderdeel van geplande kostenbesparingen. De vrijgekomen middelen moeten worden gebruikt voor andere projecten die meer winst kunnen genereren. Ubisoft noemt expliciet "XDefiant" en "Rainbow Six".

"Heartland" zou in 2021 of 2022 uitkomen. In april 2023 bracht Ubisoft een eerste trailer uit en een paar weken later werd een gesloten bèta aangekondigd.

"Heartland" wordt slachtoffer van Ubisofts nieuwe strategie

De game moest zichzelf positioneren als een op zichzelf staande shooter in het universum van 'The Division'. De eerste twee delen van 'The Division', die in 2016 en 2019 werden uitgebracht, legden de basis voor deze serie games. Ze richten zich op de tijd direct na en zes maanden na de uitbraak van een dodelijke grieppandemie. Spelers kruipen in de huid van een Division-agent in New York en Washington, D.C., die moet proberen orde en gezag te herstellen in de post-apocalyptische, anarchistische omstandigheden.

"Heartland" was bedoeld om de focus te verleggen van de grote steden aan de Amerikaanse oostkust naar de landelijke gebieden. Het was bedoeld als een spin-off die free-to-play zou zijn.

In het rapport stelt Ubisoft dat het wil vertrouwen op twee pijlers voor winstgevende groei en goede herbruikbaarheid: Open-wereld games zoals "Assassin's Creed" en de Games-as-a-Service divisie. Hieronder valt ook "Rainbow Six". Deze twee spelseries nemen een groot deel van de winst van Ubisoft voor hun rekening.

Wat is de volgende stap voor "The Division"?

Fans die vijf jaar na het tweede "The Division"-spel uitkeken naar een nieuw avontuur zullen waarschijnlijk teleurgesteld zijn. Er is echter meer content van deze franchise op komst.

In september werd "The Division 3" aangekondigd in een bijzin, maar daar is nog niets van te merken. Voor smartphone-gamers verschijnt dit jaar "The Division Resurgence". Het spel zal ook gratis te spelen zijn. Je kunt je momenteel inschrijven voor de gesloten bèta.

Een "The Division"-film met Jake Gyllenhaal en Jennifer Chastain in de hoofdrollen zit ook al jaren in de pijplijn. De film komt uit op Netflix en het magazine Filmstarts geeft 2026 als releasejaar. Producent Kelly McCormick verklaarde echter in een interview in 2022 dat de film momentum had verloren door de pandemie van het coronavirus: Het voelde te realistisch en niet genoeg als plezier.

Het is mogelijk dat Ubisoft nieuws over de "Division"-franchise bekend zal maken op zijn interne beurs Ubisoft Forward op 10 juni.

Omslagfoto: Ubisoft

22 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Voelt zich net zo thuis voor de spelcomputer als in de hangmat in de tuin. Houdt onder andere van het Romeinse Rijk, containerschepen en sciencefictionboeken. Bovenal speurt hij naar news uit de IT-sector en slimme dingen.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar