Samsung: Wat de nieuwe Galaxy Ring kan - en waar hij zwakke punten heeft
Nieuws en trends

Samsung: Wat de nieuwe Galaxy Ring kan - en waar hij zwakke punten heeft

Lorenz Keller
10/7/2024
Vertaling: machinaal vertaald

De nieuwe Galaxy Ring is een verrassing: aan de ene kant heeft hij een hoge prijs, maar aan de andere kant is er geen abo voor nodig, heeft hij een oplaadcase en spannende extra functies. Helaas zal hij pas later verkrijgbaar zijn in Zwitserland.

Sinds januari heeft Samsung informatie vrijgegeven over de Galaxy Ring. Nu is het zover en is Samsung de eerste grote fabrikant die zich op de bloeiende markt van slimme ringen begeeft. Tot nu toe hebben kleine start-ups deze markt gedomineerd. Hoewel de Koreanen geen revolutie ontketenen voor de vingertracker, voorzien ze hem wel van spannende innovaties. Hier hangt echter ook een prijskaartje aan.

De oplaadcase is een blikvanger

In de eerste hands-on valt vooral de oplaadcase op. Het ziet eruit als een modern juwelendoosje: elegant, transparant en echt chic.

De oplaadcase ziet er ook elegant uit als hij gesloten is.
De oplaadcase ziet er ook elegant uit als hij gesloten is.
Bron: Lorenz Keller

De ring zelf is licht van gewicht en heeft een hoogwaardige afwerking. Hij verschilt echter maar weinig van andere slimme ringen die al verkrijgbaar zijn. Hij is niet glad aan de buitenkant, maar hol. Maar je kunt dit alleen zien als je heel goed kijkt.

Een ander opvallend detail is dat de sensoren aan de onderkant van de vinger moeten zitten voor een goede meting. Dit kun je goed voelen als je hem omdoet. Samsung heeft dit gebied nu ook bestempeld met een kleine inkeping, wat erg slim is.

Het gemarkeerde gebied moet aan de onderkant van de vinger zitten.
Het gemarkeerde gebied moet aan de onderkant van de vinger zitten.
Bron: Lorenz Keller

De batterij gaat tot zeven dagen mee

De Samsung Galaxy Ring is verkrijgbaar in ringmaten 5 tot en met 13, en hoewel hij 2,3 tot 3,0 gram weegt, is hij niet lichter dan de Ultrahuman Ring, die ik al heb getest. Samsung levert een gratis maatset om de maat op te meten. De ring is verkrijgbaar in drie kleuren: Zwart, zilver en goud.

De fabrikant belooft een robuust ontwerp met de titaniumlegering graad 5 die wordt gebruikt in de medische technologie en ruimtevaart en een waterdichtheid van 10 ATM. Met andere woorden, je kunt de ring om je vinger houden om te zwemmen en snorkelen, maar niet om te duiken. De ring is ook getest in zout water.

Volgens Samsung zou de batterij tot zeven dagen moeten meegaan. In tegenstelling tot veel andere modellen met een normale oplader, wordt de Galaxy Ring geleverd met een oplaadcase, zoals je die kent van in-ear hoofdtelefoons. De case heeft een batterij van 361 mAh, die tien of meer ladingen van de ring zou moeten meegaan, die een batterijcapaciteit heeft van 18 tot 23,5 mAh, afhankelijk van de grootte.

Het oppervlak van de ring is naar binnen gebogen.
Het oppervlak van de ring is naar binnen gebogen.
Bron: Lorenz Keller

De ring registreert ook je gesnurk

De ring is verbonden met de Samsung Health app. Daar zijn verschillende functies met ondersteuning van kunstmatige intelligentie beschikbaar. De Koreanen maken vooral reclame voor slaaptracking, die suggesties geeft om de slaap te verbeteren. Ook snurken wordt geregistreerd en weergegeven. De geïntegreerde temperatuursensor maakt het bijhouden van de cyclus mogelijk.

De app geeft je ook een dagelijks gezondheidsrapport, inclusief een energiescore. Deze wordt berekend op basis van vier factoren: Slaap, beweging, hartslag tijdens de slaap en hartslagvariabiliteit (HRV). Dit is het tijdsinterval tussen twee opeenvolgende hartslagen, dat hoger is wanneer je ontspannen bent dan wanneer je gestrest bent. Als de ring detecteert dat je hartslag hoger is dan wanneer je gestrest bent, dan is de hartslag hoger dan wanneer je gestrest bent. Als de ring detecteert dat je hartslag te hoog of te laag is, ontvang je een melding. De wearable herkent automatisch lopen of joggen en registreert dit.

Overigens: als je een horloge en de ring tegelijk draagt, worden de gegevens van het horloge overdag gebruikt en wordt de ring in de energiebesparende modus gezet. s Nachts combineert de software echter beide bronnen.

De ring kan om elke vinger worden gedragen.
De ring kan om elke vinger worden gedragen.
Bron: Lorenz Keller

Gesture control en hoge prijs zonder abo

Als nieuwe functie herkent de Galaxy Ring ook gebaren. Tot nu toe echter maar één, namelijk een tik van de vinger op de duim. Er kunnen twee commando's mee worden uitgevoerd. Ten eerste: je kunt een alarm uitschakelen. Dit is handig als je 's ochtends vroeg in bed ligt, zodat je niet naar je smartphone op het nachtkastje hoeft te zoeken. Ten tweede: je kunt foto's maken met een tikje van je vinger als een ontspanner op afstand wanneer de camera-app is geactiveerd.

De ring kost €449 in Duitsland, maar er is nog geen Zwitserse prijs. Helaas wordt de wearable pas later in dit land gelanceerd. Er is dus nog wat tijd om de eerste testen te bekijken en te overwegen of de gadget de investering waard is.

Na wat aanvankelijke verwarring is het ook duidelijk dat de ring werkt met alle telefoons met Android 11 of nieuwer. De Samsung Health app is ook verplicht en kan gratis worden gedownload in de Google Playstore. De ring kan echter niet worden gekoppeld met de iPhone.

Met zijn oplaadcase, snurkendetectie en gebarenbesturing biedt de Galaxy Ring functies die niet iedereen heeft. Maar de Galaxy Ring is ook minstens 100 euro of frank duurder dan zijn belangrijkste concurrenten, namelijk de Oura Ring of de Ultrahuman Ring.

Samsung vereist in ieder geval geen extra abo voor het bijhouden van de gezondheid. Tenminste, voorlopig nog niet. Alle AI-functies van de Ring, smartwatch en smartphone zijn gratis tot eind 2025. Wat er daarna gebeurt, valt echter nog te bezien.

Hier vind je het andere news van de Samsung keynote:

  • Nieuws en trends

    Galaxy Watch7 Ultra: wat de nieuwe Samsung smartwatch kan - en wat niet

    van Lorenz Keller

  • Nieuws en trends

    Fold6 en Flip6: Samsung geeft de opvouwbare telefoons een upgrade

    van Lorenz Keller

Omslagfoto: Lorenz Keller

63 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Gadgets zijn mijn passie - of je ze nu nodig hebt voor het kantoor thuis, voor het huishouden, voor sport en plezier of voor het slimme huis. Of natuurlijk voor de grote hobby naast het gezin, namelijk vissen.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar